19.10.2017 > 04.02.2018

Het Museum van Elsene nodigt u uit voor een prachtige retrospectieve van Robert Doisneau, de beroemde fotograaf van Le Baiser de l’Hôtel de ville. In deze unieke tentoonstelling, die bestaat uit 150 vintage foto’s en is opgebouwd rond drie centrale thema’s, wordt u ondergedompeld in de onschuldige, vaak guitige schoonheid van het naoorlogse dagelijkse leven.

De tentoonstelling is opgebouwd rond drie assen. De poëzie van het alledaagse brengt de pseudogetuigenis van een fotograaf die er bewust voor heeft gekozen niet zomaar de realiteit te beschrijven, maar zijn eigen poëtische kijk op de werkelijkheid weer te geven. De 30 kleurenfoto’s van de reeks Palm Springs 1960, gemaakt in opdracht van het Amerikaanse magazine Fortune, confronteren u met de geamuseerde kijk van een amateuretnograaf op het leven van een aantal welvarende, optimistische gepensioneerden. In de reeks Kunstenaarsateliers ten slotte worden 55 foto’s bijeengebracht, die Doisneau tussen 1945 en 1971 maakte in de ateliers van onder anderen Picasso, Braque, Utrillo, Giacometti, Brancusi en César. In zwart-wit of in kleur, beroemd of onbekend, de bijzondere beelden van Robert Doisneau spreken nog altijd tot onze verbeelding.

19.10.2017 > 04.02.2018

 

Meer info vind u op http://www.museumvanelsene.irisnet.be/tentoonstellingen/huidige-tentoonstellingen/robert-doisneau