Dark Rooms. Photography and beyond toont de donkere en verborgen kanten van de werkelijkheid, maar laat de fotografie ook in dialoog gaan met andere vormen van beeldende kunst, zoals fotocollage, schilderijen, tekeningen en sculpturen.

Zo worden de witte polyesterbeelden van Greet Desal geconfronteerd met de werken van fotografe Isabelle Wenzel, die zichzelf sculpturaal opvoert als acrobate. De grafiettekeningen van Kirill Chelushkin worden dan weer gelinkt aan de contrastrijke zwart-witfoto ’s van Mascha Joustra.

Op de affiche staat een internationaal gezelschap van 25 kunstenaars:  WIM MAES, DANIELLE VAN ZADELHOFF, KAREL FONTEYNE, ISABELLE WENZEL (NL), MASCHA JOUSTRA (NL), KOEN HAUSER (NL), MARIA KAPAJEVA (UK), REM VAN DEN BOSCH (NL), LAETITIA BICA, ALINA OSWALD (DE), ULRIKE BIETS, NATHALIE NIJS, JEAN-MARC CHAPA, PETER DE BRUYNE, HELEEN DECEUNINCK, REGIS DELACOTE (FR), GIANNINA URMENETA OTTIKER, GREET DESAL, PIETER JAN MARTYN, DIDIER MAHIEU, JOHAN CLARYSSE, KIRILL CHELUSHKIN (RU), EDWIGE FOUVRY (FR), STEVEN PETERS CARABALLO & RENIERE & DEPLA.

 

29.10 – 17.12.2017 – Sint-Jansstraat 15, Brugge – Open do. tot zo. 14:00 – 18:00.