FOTOFESIVAL  IN HET STADSCENTRUM

5de editie Stadsfotofestival.  45 fotografen op 11 locaties

3 december 2017 – 7 januari 2018

In de donkerste weken van het jaar loopt in Brugge de 5de editie van het stadsfestival  fotografie, met boeiende tentoonstellingen én een uitgebreid extra programma. Brugge Foto is een uniek evenement  met tentoonstellingen op 11 prachtige locaties in het centrum van Brugge. Alle locaties samen vormen een mooi traject  met alle expo’s op wandelafstand.

Het festival getuigt van de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld, met aandacht voor documentaire verhalen, fotografische essays, conceptuele fotografie en video-installatie.

Meer dan 40 Belgische en buitenlandse fotografen tonen hun fotoprojecten. Op het programma staan toonaangevende fotografen zoals Tim Richmond (GB), Isabelle Pateer, Lieven Lefere en Sanne De Wilde.

Brugge Foto profileert zich als ook als festival met enkele groepstentoonstellingen met interessante concepten.

In het Concertgebouw wordt met Ad Noctum de link gelegd met het December Dance festival, dat wordt gecureerd door Christian Rizzo. Deze choreograaf laat zich vooral inspireren door de duisternis en het mysterie.  Ad Noctum presenteert donker werk van o.a. Annelies de Mey, Aurore Dal Mas en Zoë Parton. Ook de expo van het Cultuurcentrum Brugge in De Bond loopt in het kader van December Dance.

In de Bogardenkapel  worden met de expo Turn/Return,  beelden van 10 visuele kunstenaars in een perfecte cyclisce beweging met elkaar verbonden, inhoudelijk, maar vooral vormelijk. Wat je te zien krijgt is een groot verhaal in tien episodes, een intrigerende ontdekkingsreis doorheen het landschap van de hedendaagse conceptuele fotografie. Met o.a.  Massao Mascaro, Dries Segers, Julie Van der Vaart, Filip De Smet en  Michel Mazonni

In een prachtig herenhuis in Sint-Jansstraat loopt Dark Rooms. Photography and beyond. Daar gaat de fotografie de dialoog aan met andere kunstvormen. Op de affiche o.a. Koen Hauser (NL), Isabelle Wenzel (NL), Maria Kapajeva (GB) en Danielle van Zadelhoff.

Bij enkele tentoonstellingen worden er beelden getoond van alumni van de Stedelijke Academie Brugge, dit naar aanleiding van de viering van 300 jaar Academie.

Er is ook een aanvullend programma  met het Startevent en de Donkerste Kamer op 21 dec in het Concertgebouw,  een bookshop en een portfolioreview in samenwerking met Urbanautica. Als afsluiter op 7 jan. is er het het Salon der Monologen met presentaties van merkwaardige fotoprojecten. Met o.a. Danielle van Zadelhoff en Rem van den Bosch.

 

Praktisch

2 december 2017 – 7 januari 2018

De tentoonstellingen zijn open van do. tot zo. van 14:00 tot 18:00. Voor detailinformatie over openingsuren, zie www.bruggefoto.be  en www.facebook.com/BRUGGEFOTO

Brugge Foto 17  is een samenwerking van Musea Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Het Entrepot, Concertgebouw, Fotohuis Stedelijke Academie Brugge DKO, Stadsbioscoop Lumière, KAAP/De Werf,  Snuffel Youth Hostel, PAK en 44 Gallery, met de steun van de stad Brugge.