DDK #8 Gent

Een avond vol fotografie.
Een avond over fotografie.
Een avond met fotografen.

Wie van fotografie houdt, moet wel van ‘De Donkere Kamer’ houden en kan er niet wegblijven. En voor de achtste editie keert DDK terug naar Gent. Op 15 september 2017 zijn we te gast in Vooruit, in het kader van ‘80 Days of Summer.’

Met bovenaan de affiche de Franse fotograaf Antoine d’Agata, lid van Magnum, het foto-agentschap dat dit jaar 70 jaar bestaat. Hij komt vertellen over zijn project ‘Désordres’. Maar d’Agata is niet alleen. De nog jonge Belgische topper Frederik Buyckx, onlangs gelauwerd door de Sony World Photography Awards, is te gast en ook Tim Dirven zal in Gent zijn. Dirven licht bij gastvrouw Anna Luyten en gastheer Frank Raes in primeur ‘Karkas’ toe, een nieuw boek en een nieuwe tentoonstelling. Verder komt de Nederlandse Renate Beense langs met haar project ‘gewoon pa’, komen de curatoren van het Antwerpse Fomu een nieuwe lichting .tiff-fotografen voorstellen en zoals in elke editie brengt Stijn Meuris een spoken column.

 

Datum: 15 September 2017
Tijd: 20:00 – 22:30
Locatie : Kunstencentrum Vooruit
Prijs: 10 euro
Info en tickets : ddk-live.com