Anton Kusters is fotograaf, geboren in 1974 in Hasselt. Hij woont in België en Japan. Hij heeft een Master in de Politieke Wetenschappen aan de K.U. Leuven en hij studeerde fotografie aan het STUK in Leuven en aan de Academie voor Schone Kunsten in Hasselt.

Anton tracht de wereld rondom hem volledig te begrijpen, en drukt op verschillende manieren de onmogelijkheid hiervan uit. Door het produceren van visuele verhalen met beeld, tekst en geluid, gecombineerd in boek, installatie en design, blijft hij continu vragen stellen en zichzelf confronteren met de limieten van zijn kunnen en zijn eigen begrip.

MONO NO AWARE  is een onderzoek naar de vluchtige momenten in ons leven, en onze verwoede pogingen om ze telkens weer trachten bij te houden. Zich baserend op de Japanse filosofische gedachte en diep gewortelde traditie van “mono no aware”, namelijk het gevoelig zijn aan het voorbijgaan van de dingen, zoekt de fotograaf zijn eigen vluchtige momenten op en legt ze vast. Hij stuit zo op het onderliggende, vaak onbewuste mechanisme dat telkens opnieuw cruciaal blijkt voor ons geheugen: we moeten een betekenis aan een moment geven om het te kunnen onthouden.

De werken zelf zijn groot en zonder kader afgewerkt, als papieren afdrukken zwevend tegen de muren, strak en kil en onbeweeglijk.


Wanneer
 

Van 23 april 2017 tot 24 september 2017

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

– UIT in Hasselt – 

– ANTON KUSTERS –