De tentoonstelling The World of Steve McCurry toont meer dan 200 foto’s op groot formaat.  De expo laat de bezoekers de wereld zien door de ogen van een van de grootste meesters van de hedendaagse fotografie. Ze verbindt de Brusselse realiteit met wat zich afspeelt in de wereld en de weerslag ervan tot in het hart van Europa.  Het is de uitgebreidste en volledigste retrospectieve die aan de grote Amerikaanse fotograaf gewijd is.

We kunnen de bekendste foto’s uit zijn 35-jarige carrière bewonderen, maar ook zijn meest recente werk en heel wat foto’s die niet eerder te zien waren. De meeste beelden van Steve McCurry zijn gekend over de hele wereld. Elk van hen bevat een complexe wereld vol ervaringen en emoties.De door Biba Giacchetti opgezette tentoonstelling is één lange reis door The World of Steve McCurry, van Afghanistan tot India, van Zuidoost-Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten, van Brazilië tot Italië. In dit uitgestrekte en fascinerende repertoire aan beelden is de Mens altijd de hoofdrolspeler, zelfs al is er enkel een suggestie van zijn aanwezigheid.

Van ZA.04/03 t.e.m. ZO.25/06

Praktisch

  • Beursgebouw, Beursplein 1, 1000 Brussel
  • Openingsuren: van maandag tot vrijdag: 9.30 tot 17.30 uur, weekend: 10 tot 18 uur
  • Info en tickets: www.stevemccurryexpo.be – info@stevemccurryexpo.be