Fototentoonstelling weekend vrijdag 31 maart 2017 t/m ma. 3 april 2017

GC De Bijenkorf – ASSENEDE

Een tentoonstelling van een 70-tal fotografische portretten door vooraanstaande Asseneedse fotografen, die een periode overspannen van 1887 tot 2017 (130 jaar). Fotografen zijn: Adolf Masure (°1852 – 1936), Gerard Costens (°1907 – 1994) en Hans De Greve (hedendaags fotograaf). Het aspect ‘erfgoed’ wordt hier verzoend met ‘kunstzinnigheid’. De geportretteerden zijn inwoners van Groot-Assenede en omliggende gemeenten, uit alle lagen van de bevolking, jong en oud, mannen en vrouwen. Oude en nog intacte fotonegatieven (glasnegatieven en celluloid) werden door vzw VLIET gedigitaliseerd i.s.m. de Erfgoedcel van COMEET Eeklo.

Deze portretexpo wordt nog aangevuld met een fototentoonstelling van enkele bekwame portretfotografen, gelinkt aan de Gentse fotografencollectief ZINKAE [Y. Besseghir en J. Sleeckx]

Aansluitend is er een extra tentoonstelling rond selfies. Deze maakt onderdeel uit van onze selfie-wedstrijd.

Meer info vind je hier