BRUGGE FOTO 16

14 LOCATIES IN STADSCENTRUM

In de donkerste weken van het jaar loopt in Brugge de 4de editie van Brugge Foto, het stadsfestival fotografie met boeiende tentoonstellingen én een extra programma. Brugge Foto 16 is een uniek evenement met tentoonstellingen op 14 prachtige locaties in het centrum van Brugge. Alle locaties samen vormen een mooi traject met alle expo’s op wandelafstand.

Dit jaar zijn er maar liefst 5 nieuwe locaties: het Broederklooster van het Sint-Janshospitaal, de pandgang in het Klooster van de paters Karmelieten, de Campus Sint-Franciscus Xaverius, AZ St. Jan AV, de foyer van De Werf en Snuffel Youth Hostel.

Het festival getuigt van de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld, met aandacht voor documentaire verhalen, fotografische essays, intimistische avant-garde en conceptuele fotografie. Er zijn 3 themalijnen uitgezet: Engeland – het thema van December Dance in het Concertgebouw -, Body & Soul en Photography 2.0.

Meer dan 30 Belgische en buitenlandse fotografen tonen hun fotoprojecten. Op het programma staan zowel  toonaangevende fotografen als aankomend talent. Met trots wordt werk gepresenteerd van onder meer Ian Berry (UK), John Vink (BE), Danielle Van Zadelhoff (NL), Jenny Boot (NL), Rob Mellink (NL), Jasper Rigole (BE) en Jean-François Lepage (FR).

Brugge Foto eXTRA!

Ook dit jaar zijn er extra activiteiten: lezingen, filmvoorstellingen, een portfolio review, een bookshop en het Salon der Monologen, als afsluiter van het festival.

Praktische info

Brugge Foto 16 ontplooit zich ten volle van 8 december 2016 tot 8 januari 2017. Dan zijn bijna alle tentoonstellingen toegankelijk. Vergewis je op
www.bruggefoto.be zeker van de openingstijden van elke expo. Volg zeker ook onze Facebook pagina
www.facebook.com/BRUGGEFOTO voor alle last minute info.