Editie 2016 van Photo Event staat in het teken van stilte of verstilling. Een rode draad die bij alle fotografen terugkomt doorheen de tentoonstelling. Het belooft een gevarieerde expo te worden, waarbij we niet enkel kleppers als de Engelse fotograaf Michael Kenna en de Duitse Friederike von Rauch tonen naast werk van de Koreaan Bae Bien-U en de Nederlanders Eelco Brand en Popel Coumou, maar ook het werk van enkele (jonge) Belgische fotografen zoals Athos Burez (BE), Dirk Jacobs (BE) en Adriaan Hauwaert (BE).
Daarnaast selecteerde onze jury (Rik Van Puymbroeck (journalist De Morgen), Jozefien Van Beek (freelance Humo en hoofdredacteur Oogst), Koen Leemans (directeur Cultuurcentrum Mechelen) en Freddy Van Vlaenderen (voorzitter Centrum voor Beeldexpressie)) voor deze editie het ingestuurde werk van enkele fotografen. Maar liefst negen fotografen uit deze open call krijgen een plaatsje op Photo Event: Patrick Bardyn, Paul Bulteel, Dirk Janssens, Faryda Moumouh, Myriam Rispens, Jef Schrijvers, Nele Van Canneyt, Erwin Van den Brande en Bert Vereecke. Nieuw talent verzekerd!

Van harte welkom deze zomer in Mechelen om al dit talent te ontdekken! Of kom een glaasje drinken op de opening op zaterdag 25 juni om 15 u.!

PRAKTISCH
Photo Event opent op zaterdag 25 juni om 15 u. in aanwezigheid van de meeste fotografen en loopt daarna tot 21 augustus 2016, donderdag tot en met zondag, 13 u. – 18 u.
Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
De Garage, Onder den Toren 12, 2800 Mechelen