De Belgische fotograaf Nicolas Karakatsanis, beter bekend als de cinematograaf van Rundskop en The Drop, worstelt met het unieke karakter van zijn werk. Hoe meer mensen een kunstwerk zien, meent hij, hoe minder uniek de ervaring en hoe kleiner de urgentie. Omdat fotografie zich als kunstvorm het meest van al leent tot reproductie, wil hij dat alleen de bezoekers van zijn nieuwe tentoonstelling Ways of Seeing – Episode 1 de werken zien. Daar, dan, in die opstelling, en nadien nooit meer, nergens.
‘Het feit dat bezoekers weten dat niemand anders de werken kan zien, maakt hen gepreviligeerd, en ongetwijfeld ook nieuwschieriger en aandachtiger’, aldus Karakatsanis.

Nicolas Karakatsanis
Ways of Seeing – EPISODE 1

Vernissage: November 12th from 6 to 10 pm
Concert at 8:30pm: Warhola

Exhibition: 12.11.2015 – 23.12.2015