De Post Mortem tentoonstelling benadert de confrontatie met het dode lichaam vanuit een dialoog tussen wetenschap en hedendaagse kunst.
Objecten uit de universitaire collecties en speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte werken van Berlinde de Bruyckere, Jan Fabre, Eleanor Crook, Chantal Pollier, Johan Jacobs, Karin Borghouts en anderen in de setting van de authentieke 19e-eeuwse autopsiezalen en bibliotheken van de campus gerechtelijke geneeskunde van de universiteit. 4

Van Karin Borghouts zijn er twee nieuwe foto’s te zien Rigor Mortis.

Info Post Mortem

UGent, Rommelaere Instituut, Jozef Kluyskensstraat 29, Gent (achter de Bijloke)
KASK, Cirque, Louis Pasteurlaan 2, Gent

Van 16 oktober tot 22 november 2015, op vrijdag, zaterdag en zondag 10-18 u.
Tijdens de herfstvakantie alle dagen open. Open op 11 november 2015.

Dit concept kwam tot stand door een samenwerking tussen het Gents Universiteitsmuseum, KASK / School of Arts van de (HoGent) en de rondreizende kunsttentoonstelling Fabrica Vitae, en met de financiële steun van de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen.