Foto-expo ‘Pur Sang’

Opening op vrijdag 3 juli in Antwerpen

Vier jaar geleden presenteerden we voor het eerst een nieuwe versie van de expo met beelden uit de Prijs van Vlaanderen. Ook nu kiezen we voor een langer lopende expo, samengesteld door een extern curator, op een mooie locatie. Freddy Van Vlaenderen, voorzitter van het Centrum voor Beeldexpressie, is dit jaar curator en stelt de expo samen in SD Worx in Antwerpen. ‘Pur Sang’ opent op vrijdag 3 juli om 19 u. en loopt tot en met 31 juli 2015. Kom de geselecteerde, pure beelden zelf ontdekken met een hapje en een drankje tijdens de vernissage of loop in juli eens binnen bij SD Worx!    

Curator Freddy Van Vlaenderen koos al snel voor de titel ‘Pur Sang’, omdat hij enerzijds geconfronteerd werd met veel meer ‘beeldmakers’ dan echte fotografen, en anderzijds met steeds dezelfde onderwerpen. “Met ‘Pur Sang’ schuiven we dus geen bijzondere beelden naar voren, maar trachten we de gelaagdheid van de foto’s te doorgronden omdat nu eenmaal elk beeldend fotografisch werk een stukje mensheid bloot geeft. Maar de dynamiek van de expositie komt vooral door de diverse thema’s en ideeën die de toeschouwer moeten meenemen naar verschillende ervaringen met soms erg fraaie invalshoeken.”

Met werk van:
Marc Apers, Diane Boons, Luc Bracke, Eddy Cehic, Bob Ceusters, Lionel Daels, Jean-Pierre Defraigne, Cecile Degryse, Wim Denijs, Monika Fiten, Dries Geyskens, Leo Goossens, Marleen Hiels, François Hufkens, Daniël Kyndt, Walter Lepoutre, Bie Lievens, Jacky Panhuyzen, Maarten Peleman, Vic Perri, Jozef Reynaert, Sandra Rivière, Jozef Schepens, Willy Smets, Eric T’Kindt, Hugo Torfs, Bernard Tubiermont, Louisa Van den Berghe, Freddy Van den Brande, Frans Van Esch, Jozef Van Roy, Sonja Vander Meulen, Jacques Vanspeybrouck, Gérard Verbecelte, Adolphe Vydt, Louis Weckx, Myriam Wylocke en Marc Wynen.

Praktisch
Opening op vrijdag 3 juli 2015 om 19 u.
Expo van 6 tot en met 31 juli 2015, werkdagen, 9 u. – 19 u.
Exporuimte van SD Worx,  Brouwersvliet 2, 2000 Antwerpen.